AV Comparatives

AV Comparatives – Cine sunt si ce fac?

AV Comparatives este o organizație austriacă independentă care testează și evaluează software-ul antivirus, eliberând în mod regulat diagrame și rapoarte care sunt disponibile în mod liber la dispoziția publicului și mass-media.

 

Vânzătorii antivirus trebuie să îndeplinească cerințe diferite în ceea ce privește credibilitatea și fiabilitatea pentru a lua parte la teste.

 

AV Comparatives împarte premii relevante, bazate pe performanța complexă a programelor antivirus. Acestea sunt acordate în funcție de criterii de testare multiple. AV Comparatives are parte de sprijinul Universității din Innsbruck. Sunt sprijiniți de asemenea de organisme academice din întreaga lume. Chiar și de guvernul federal austriac și guvernul regional din Tirol.

 

Cel mai cunoscut test AV Comparatives

Cel mai cunoscut test AV Comparatives se numește „Real World Protection Test”. Mai precis, acesta este un mediu de test care aproximează îndeaproape cât de bine un produs antivirus va reuși să protejeze consumatorii din lume. Este un test prin care consumatorii se pot orienta în funcție de eficacitatea software-urilor antivirus. El compară cele mai populare brand-uri între ele, ajutând astfel potențialii consumatori în a face o alegere sigură și usoară.

 

Testul presupune crearea unui mediu asemenator cu cel al unui utilizator obișnuit pentru a imita exact comportamentul acestuia. Se obțin astfel rezultate cât mai precise posibil. Pe înțelesul tuturor, testul imită o situație tipică pe care mulți dintre noi o experimentăm atunci când folosim un computer cu o conexiune la internet.

 

Rezultatele testelor sunt eliberate lunar, din Martie până în Iunie, și din August până în Noiembrie.

 

Două rezultate detaliate sunt eliberate în lunile Iunie și Decembrie.

 

Testul „Real World Protection Test” a fost recunoscut de către „Standortagentur Tirol”, primind în anul 2012 premiul Cluster pentru inovație în știința computerelor.

 

Certificări și premii primite de către AV Comparatives

 

 

  • 2012: Cluster Award 2012
  • 2012: Austrian eAward
  • 2013: Constantinus Award, cea mai mare certificare de recunoaștere oferită de către Guvernul Austriac (Camera Comerțului), pentru proiecte în știința computerelor.
  • 2015: EICAR

 

Leave a reply